Ticaret Duası Okunuşu ve Anlamı
23 Temmuz 2024

Ticaret Duası Okunuşu ve Anlamı

Ticaret Duası

Yaşamımızın her alanında olduğu gibi mesleğimizi, işimizi yaparken de bazen sıkıntılar ve sorunlar yaşayabiliriz. Bazen istediğimiz gibi satışlar gitmez. Özellikle ticaret hayatı en zor ve yorucu işlerden biridir. Rabbimizden helal rızık, bol ve hayırlı müşteriler nasip etmesi için bolca dua edilir.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'in ilk eşi olan Hz. Hatice annemiz de ticaret yapmış Müslüman bir kadındı. Rasulullah Efendimiz de ticaret ile uğraşmıştır. Ticaretteki bereket ve bolluğun artması için Peygamberimiz Hz. Muhammed sık sık dua etmiştir.

Ticaret Duası

Yeryüzünün yaratıcısı olan, Yüceler Yücesi olan Rabbim, geçimimizi sağlamak ve rızkı helal olarak elde edebilmek için çalışan bizlere, sağlıklı ve afiyette bir iş günü nasip et. Bizlere vermiş olduğun tüm nimetler için sana yarattığın varlık adedince hamd olsun.

Ticaret Duası

"Allah'ım, doğru yolda olan tüccar kıyamette peygamberler ile şehitler ve sıddık olanlar ile beraberdir." müjdesine ermeyi, doğruluktan hiçbir zaman ayrılmamayı bizlere nasip et. Ticarethanemizdeki alışverişlerde her an doğruluk ve güven yer bulsun. Bizler rızkın helal olanını senden dileniyoruz. Harama el uzatmaktan, kazançlarımıza haram karışmasından bizi koru. Hiç kimseyi aldatmadan elde ettiğimiz kazançlara bereket ihsan eyle. İsraftan, cimrilikten, ahlak yoksunluğundan, aciz olmaktan, tembel ve miskin olmaktan, had aşmaktan ve azgınlıktan sana sığınırım. Nefsimizin şerrinden sana sığınıyoruz Rabbim, nefsimize uymaktan bizi alıkoy. İşlerimize kolaylık ver, zorlaştırma. Kazancımıza bereket ihsan eyle. Kazandıklarımızı senin rızan doğrultusunda kullanmayı nasip et, kazandıklarımızı israf etmekten bizleri uzak eyle. İş yerimizi, iş yerindeki mallarımızı, canımızı gelecek olan her türlü bela, musibet, soygun, yangından ve tüm tehlikelerden muhafaza et."

Ticaret Duası

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) çarşı pazarda dolaşırken bu duayı yapardı: "Allah'ın adı ile, Allah'ım pazarın ve içerisindekilerin hayrını ve faydasını senden istiyorum. Pazarın ve içerisinde olanların şerrinden yine sana sığınıyorum. Rabbim, pazarda zarara uğramaktan, aldatılmaktan yine sana sığınıyorum."

Ticarette rızık artması, işyerinin daha bereketli ve kazancının bol olması için okunacak dua

  • 100 kez istiğfar çekilir.
  • 7 kez Fatiha suresi okunur.
  • 11 kez İhlas suresi okunur.

Okunan bu sureler, Efendimiz Hz. Muhammed (SAV), Evliyaullaha ve Sahabelere hediye edilir.

Ticarette rızık artması, işyerinin daha bereketli ve kazancının bol olması için okunacak dua

Cuma Suresi 11. Ayet 11 kez okunur. Dua bitiminde Allah (CC) hayırlı olan rızık, helal rızık ve hayırlı olan müşteri istenir.

Cuma Suresi, 11. Ayet: "Ve iza raev ticareten ev lehveninfeddu ileyha veterakuke gaima. Gul ma indellehi hayrum minellehvi veminetticarah. Vallahü hayrurarzigin."

Ticaret Duası

Allah Teâlâ'nın güzel isimleri ile dua etmek her zaman en güzel olanıdır. Ya Fettah ya Rezzak tesbihleri 797 kez okunur. Bu tesbihler işlerin artmasına, bol kazanca sebep olur.

İşyerinin kıbleye dönük olan duvarına Arapça olarak ya Rezzak ismi şerifi yazılır ise ve ardından her gün şirketi açarken bu duvara bakarak 1 kez "Allahümme ya El Rezzak" diye tesbih çekilir, Allah'ın izni ile dualar kabul olur, rızkın bollaşması nasip olur.

Ticarette kazancın artması için Karınca Duası da oldukça yaygın olarak yapılır. Karınca duası 5 kâğıda Arapça olarak yazılır, bu 4 kâğıt iş yerinin duvarına asılır, diğer 1 kâğıdı ise tüccar üzerinde taşır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ufuk

23 Temmuz 2024 Salı

Satışlarımın bir türlü istediğim gibi gitmemesiyle alakalı olarak bu duaların gerçekten işe yaradığını deneyimleyen var mı? Özellikle ticarette bereket ve bolluk için okunacak duaları uygulayanlar, sonuçlarını paylaşabilir mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Ufuk Bey,

Duaların işe yarayıp yaramaması kişiden kişiye değişebilir. Bazı insanlar için manevi uygulamalar moral ve motivasyon sağlayarak dolaylı yoldan işlerinde olumlu etkiler yaratabilir. Ancak, ticarette başarı sağlamak için duaların yanı sıra stratejik planlama, iyi müşteri ilişkileri ve pazar analizi gibi unsurlar da önemlidir. Farklı yöntemleri birleştirerek daha başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz. Deneyimlerini paylaşmak isteyen başka kişiler varsa, onların görüşleri de size yol gösterebilir.

Başarılar dilerim!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni